Ft

Koleszterin kontroll

Betöltés...

Lecitin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

E-vitamin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

Fokhagyma kivonat* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

Esszenciális zsírsavak* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:
Add-Ons Option Total:
Komponensek összege:
Teljes összeg:

Ne felejts el minden kötelezőnek jelölt terméket kiválasztani, hogy teljes lehessen a csomagod! Ami kimaradt:

Mit érdemes tudnod erről a csomagról?

Lecithin

A lecithin semleges és poláros lipidek természetes keveréke, a sejtfal építőeleme. Egyik fő alkotóeleme (kolin), mely számos élettani folyamatban kiemelt jelentőségű, így az idegi átvivőanyag szintézisének egyik kiindulási vegyülete. Ahogy a B-vitaminokat a szervezet biokémiai folyamatainak motorjaként emlegetik, úgy a Lecithin az idegrendszer számára motorolajként funkcionál. Gyorsabb reakcióidő, erősebb izom-összehúzódások. Emellett zsírégető hatása is ismert.

A lecithin néhány természetes forrása: növényi olajok, hüvelyesek, kukorica, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabonafélék, állati eredetű források, mint tej, tojássárgája, máj.

E-vitamin

Antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, számos pozitív tulajdonsággal, mely aktív fizikai igénybevétel mellett még inkább érezteti jótékony hatását (nagyobb oxigén felhasználás = több szabadgyök).

Legfontosabb tulajdonságai között említik:

  • Védi a sejtek sejthártyáját, így hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához;
  • Antioxidáns (szabadgyökök megkötése) hatása védi a szívet (koszorúereket);
  • Agyunk számára is jótékony hatással bír;
  • Immunrendszerünket támogatja;
  • Csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a sebgyógyulást;

Általános iskolai tanulmányainkból emlékezhetünk rá, hogy a zsírban oldódó vitaminok nem képesek olyan egyszerűen kiürülni a szervezetünkből, így a megfelelő adagolásukra különösen fontos odafigyelni. Könnyen megjegyezheted ezeket a zsírban oldódó vitaminokat, hiszen kezdőbetűiket összeolvasva a DEKA szót kapjuk. Ezek a D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin és A-vitamin. Az E-vitamin a fentiek közül a legrövidebb ideig raktározódik, így pótlásáról rendszeresen gondoskodni kell.

Az E-vitamin néhány természetes forrása: növényi olajok, mogyoró, mandula, édes burgonya, állati eredetű források, mint hús, máj, tojás.

Fokhagyma kivonat

A szerves kénvegyületekben gazdag fokhagyma betegségmegelőző hatása máig vitatott, azonban számtalan egyéb pozitív hatással bír:

  • csökkenti a májsejtekben a koleszterinszintézist;
  • fontos szerepet játszhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében (vérlemezkék összetapadásának meggátolása);

Esszenciális zsírsavak

Az esszenciális zsírsavak, más néven telítetlen zsírsavak régóta szerves részeit képzik táplálkozásunknak, de csak az utóbbi években fedezték fel valódi jelentőségüket, és szervezetünkre, fejlődésünkre gyakorolt pozitív hatásait:

  • Mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezáltal csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának a kockázata;
  • Kiemelt szerepet töltenek be a zsírok szállításában;
  • Fontosak a prosztaglandinok (gyulladásgátló) képzésében;
  • Támogatják az immunrendszert;
  • Fontos szereplői a sejthártyák és idegrendszer felépítésének;
  • Kismamák számára különösen fontos a magzat fejlődése szempontjából, valamint mérsékli a koraszülés előfordulását, de a gyermek megfelelő fejlődésében is kiemelt szerepet tölt be.

Az esszenciális zsírsavak néhány természetes forrása: tengeri halak.

A termékek részletes leírásáért kattints a kiválasztott termékre.

Amennyiben kérdésed / kérésed merült fel a csomag kapcsán, írj nekünk a [email protected] e-mail címre!