Ft

Erős csontok

Betöltés...

Magnézium* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

Calcium-D3* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

C-vitamin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:
Add-Ons Option Total:
Komponensek összege:
Teljes összeg:

Ne felejts el minden kötelezőnek jelölt terméket kiválasztani, hogy teljes lehessen a csomagod! Ami kimaradt:

Mit érdemes tudnod erről a csomagról?

Csontjaink épségének megőrzése a terhelés növelésével, valamint az idő előrehaladtával egyre fontosabb szerepet tölt be. Csomagunkat az aktív fizikai életet élők számára alakítottuk ki a legfontosabb összetevőkkel.

Magnézium

A szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, több mint 300 enzim működéséhez szükséges. Az idegrendszer mellett a csontok és a fogak felépítésében a kalcium mellett fontos szerepet tölt be. Emellett:

  • szabályozza a sejtek hártyájának áteresztőképességét;
  • hatására nő az érfalak rugalmassága;
  • javul a szívizom összehúzódó képessége;
  • segíti a szív munkájának hatásfokát.

FONTOS:

Túladagolásától nem kell tartani, azonban megfelelő hatás érdekében szedésére oda kell figyelni. Számos hatóanyaggal egyidejű alkalmazása esetén “kiütik” egymást, így fontos, hogy ezek között a kiegészítők között legalább 3 óra teljen el. Ilyen egyéb kiegészítő a csomagban is található kalcium tartalmú készítmények, de ide tartozik a vastartalmú és egyéb csontritkulás ellenes szerek is.

A magnézium néhány természetes forrása: zöld növények (pl. spenót), dió, mogyoró, mandula.

Kalcium-D3

A szervezet kalciumtartalmának 99%-a csontszöveteinkben található. A D-vitamin segíti a kalcium felszívódását és a vizelettel való kiválasztásának csökkentését. D-vitamin hiányában nem szívódik fel, míg túlzott fogyasztása esetén a csontból is képes felszabadítani a kalciumot. Ezért is fontos, hogy az előírt adagolás szerint alkalmazzuk, ne vigyük túlzásba a szedését. Ezért is erősítik meg a kalcium készítményeket “gyárilag”, így biztosítva a kalcium megfelelő felszívódását.

Fontos:

Kalciumtartalmú vesekő esetén, vagy vesekő kialakulására való hajlam esetén szedését nem javasoljuk, illetve szedése előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa véleményét.

C-vitamin

A C-vitamin számunkra legfontosabb jótékony hatása, hogy fokozza immunrendszerünk működését. Ha érezzük, hogy valamilyen betegség kerülget bennünket, netán itt az influenza-szezon, megelőzés céljából nyugodtan elkezdhetjük a szedését. Sokan nem tudják, hogy a C-vitaminnak antioxidáns hatása is van, azaz kémiai szerkezete révén megköti a szabad gyököket. Sokan úgy vélik, hogy ennek köszönhetően a rákkeltő anyagok káros hatásaitól is védi szervezetünket. A számtalan ismert pozitív hatása ellenére túlzott fogyasztásával is vigyázni kell, hiszen szervezetünkben olyan kémiai anyagokká bomlik le, melyek a vesekő jelentős részét alkotják. Általános javaslat, hogy napi 4g-ot meghaladó mennyiséget ne fogyasszunk belőle.

A C-vitamin néhány természetes forrása: citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit), bogyós növények, zöldségek (paradicsom, paprika), csipkebogyó.

A termékek részletes leírásáért kattints a kiválasztott termékre.

Amennyiben kérdésed / kérésed merült fel a csomag kapcsán, írj nekünk a [email protected] e-mail címre!