Ft

Egészséges haj és köröm

Betöltés...

Multivitamin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

C-vitamin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

E-vitamin* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:

Esszenciális zsírsavak* Kötelező

Választás törlése
Részösszeg:
Add-Ons Option Total:
Komponensek összege:
Teljes összeg:

Ne felejts el minden kötelezőnek jelölt terméket kiválasztani, hogy teljes lehessen a csomagod! Ami kimaradt:

Mit érdemes tudnod erről a csomagról?

Ebben a csomagban olyan összetevőket válogattunk össze, melyek kombinációja hozzájárul a haj és köröm egészségének fenntartásához.

Multivitamin

Szervezetünk számára az aktív életmódot komplex multivitaminokkal támogathatjuk, melyek a változatos étrend kiegészítése mellett hozzájárulnak szervezetünk ideális vitamin és ásványi anyag ellátottságának fenntartásához.

C-vitamin

A C-vitamin számunkra legfontosabb jótékony hatása, hogy fokozza immunrendszerünk működését. Ha érezzük, hogy valamilyen betegség kerülget bennünket, netán itt az influenza-szezon, megelőzés céljából nyugodtan elkezdhetjük a szedését. Sokan nem tudják, hogy a C-vitaminnak antioxidáns hatása is van, azaz kémiai szerkezete révén megköti a szabad gyököket. Sokan úgy vélik, hogy ennek köszönhetően a rákkeltő anyagok káros hatásaitól is védi szervezetünket. A számtalan ismert pozitív hatása ellenére túlzott fogyasztásával is vigyázni kell, hiszen szervezetünkben olyan kémiai anyagokká bomlik le, melyek a vesekő jelentős részét alkotják. Általános javaslat, hogy napi 4g-ot meghaladó mennyiséget ne fogyasszunk belőle.

A C-vitamin néhány természetes forrása: citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit), bogyós növények, zöldségek (paradicsom, paprika), csipkebogyó.

E-vitamin

Antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, számos pozitív tulajdonsággal, mely aktív fizikai igénybevétel mellett még inkább érezteti jótékony hatását (nagyobb oxigén felhasználás = több szabadgyök).

Legfontosabb tulajdonságai között említik:

 • Védi a sejtek sejthártyáját, így hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához;
 • Antioxidáns (szabadgyökök megkötése) hatása védi a szívet (koszorúereket);
 • Agyunk számára is jótékony hatással bír;
 • Immunrendszerünket támogatja;
 • Csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a sebgyógyulást;

Általános iskolai tanulmányainkból emlékezhetünk rá, hogy a zsírban oldódó vitaminok nem képesek olyan egyszerűen kiürülni a szervezetünkből, így a megfelelő adagolásukra különösen fontos odafigyelni. Könnyen megjegyezheted ezeket a zsírban oldódó vitaminokat, hiszen kezdőbetűiket összeolvasva a DEKA szót kapjuk. Ezek a D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin és A-vitamin. Az E-vitamin a fentiek közül a legrövidebb ideig raktározódik, így pótlásáról rendszeresen gondoskodni kell.

Az E-vitamin néhány természetes forrása: növényi olajok, mogyoró, mandula, édes burgonya, állati eredetű források, mint hús, máj, tojás.

Esszenciális zsírsavak

Az esszenciális zsírsavak, más néven telítetlen zsírsavak régóta szerves részeit képzik táplálkozásunknak, de csak az utóbbi években fedezték fel valódi jelentőségüket, és szervezetünkre, fejlődésünkre gyakorolt pozitív hatásait:

 • Mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezáltal csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának a kockázata;
 • Kiemelt szerepet töltenek be a zsírok szállításában;
 • Fontosak a prosztaglandinok (gyulladásgátló) képzésében;
 • Támogatják az immunrendszert;
 • Fontos szereplői a sejthártyák és idegrendszer felépítésének;
 • Kismamák számára különösen fontos a magzat fejlődése szempontjából, valamint mérsékli a koraszülés előfordulását, de a gyermek megfelelő fejlődésében is kiemelt szerepet tölt be.

Az esszenciális zsírsavak néhány természetes forrása: tengeri halak.

Speciális készítmények

Amennyiben szeretnél egyszerűbben, egy komplex, speciálisan a haj, köröm és bőr egészségére készített formulát alkalmazni, úgy a következőt ajánljuk számodra:

 • Olimp Labs Bio-Silica - 30 kapszula
  1 900 Ft

  Olimp Labs Bio-Silica – 30 kapszula

 • Olimp Labs Bio-Silica 40+ - 30 tabletta
  2 490 Ft

  Olimp Labs Bio-Silica 40+ – 30 tabletta

A termékek részletes leírásáért kattints a kiválasztott termékre.

Amennyiben kérdésed / kérésed merült fel a csomag kapcsán, írj nekünk a [email protected] e-mail címre!